Workshop voor eindgebruikers van Power BI

Herken je dat? Dat je allemaal Power BI rapportages op je bordje krijgt maar dat je eigenlijk niet zo goed weet wat je er mee moet? Dat je druk bezig bent met het bouwen van rapportages maar dat ze eigenlijk niet echt worden gebruikt?

Wij herkennen dat in ieder geval wel 😉. En daarom hebben we bedacht dat het goed is om ook meer aandacht te hebben voor de gebruikers van Power BI. Er gaat namelijk veel aandacht uit naar het leren bouwen van rapportages, aandacht naar design, aandacht naar kwaliteit. Maar het aan boord halen van de gebruikers blijft vaak achter. Om deze groep mee te nemen hebben we daarom een workshop voor ze ontwikkeld: ‘Niet turen maar sturen’.

Een van de uitgangspunten in de workshop is dat we met een echt en zeer uitgebreid Power BI rapport aan de slag gaan. We gaan gebruikers leren om Power BI voor ze te laten werken. We geven inzicht in het proces wat is gepasseerd voordat je de rapportage op je bordje krijgt. We leren je alles over de verschillende soorten visualisaties, hoe je ze moet lezen en hoe je omgaat met filters en interacties.

Na afloop van de workshop (3,5 uur) weet je precies wat Power BI voor jou kan doen en hoe je alle informatie eruit kunt halen die je nodig hebt. We doen dat door theorie te combineren met veel praktijkopdrachten.

Het inschrijfgeld bedraagt € 295,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief cursusmateriaal en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

  Inschrijven  

Onderwerpen

  • Algemene uitleg Power BI: hoe zit de oplossing in grote lijnen in elkaar? Je snapt zo het geheel, de delen en hun onderlinge samenhang.

  • Power BI Online: er zijn verschillende onderdelen die je als gebruiker kunt tegenkomen. Je leert termen kennen zoals gegevenssets, rapporten, dashboards, werkruimtes, apps etc.

  • Rapportages: je leert de basisstructuur herkennen en gebruiken zoals visualisaties, slicers, interacties en het filterpanel.

  • Geavanceerde mogelijkheden: nu je de basisfunctionaliteit kent maken we een volgende stap. Je kunt gebruik maken van Drillthrough, tooltips, navigatie etc. om de juiste inzichten snel te vinden. 

  • Inzichten vastleggen: gebruik je vaak bepaalde inzichten of combinaties van filters? Je leert hoe je ze kunt vastleggen zodat je veel efficiënter kunt werken. 

  • Communicatie: je leert hoe je met elkaar kunt communiceren binnen Power BI en hoe je abonnementen kunt instellen zodat je de informatie periodiek in je mail ontvangt bijvoorbeeld.

  • Exporteren: vanuit Power BI kun je gegevens naar Excel, PDF of PowerPoint halen. Ook kun je visualisaties kopiëren en hergebruiken. 

  • Dashboards: je kunt zelf overzichten samenstellen door het inrichten van dashboards.

  • Eindopdracht: we kunnen je veel vertellen maar het gaat erom dat jij er vanaf nu écht mee kunt werken. Daarom hebben we een vette casus gemaakt waarin alles nog eens samenkomt. 

Voor wie?

Deze workshop van 3,5 uur is geschikt voor iedereen die als eindgebruiker toegang heeft tot Power BI rapportages. Daarnaast kan deze workshop nuttig zijn voor ontwikkelaars om te leren kijken vanuit het oogpunt van gebruikers en te leren hoe je functionaliteit gebruiksvriendelijk inzet.

De trainers

Friso heeft als business consultant veel ervaring op het gebied van het maken en gebruiken van rapportages. Als consultant legt hij de vertaalslag tussen hetgeen de business vraagt en wat de ontwikkelaars gaan leveren. Met zijn jarenlange ervaring in de retail, finance en productie/logistieke sectoren weet hij ‘de vraag achter de vraag’ helder te krijgen. Deze ervaringen worden omgezet in de rapportages die echt inzicht geven. Daarnaast heeft Friso, met zijn passie en enthousiasme, inmiddels honderden cursisten getraind in Power BI.

Wat levert het op?

Als Power BI rapportages nu abracadabra voor je zijn of je ziet de toegevoegde waarde er niet van in, dan is deze workshop echt voor jou. Je leert hoe je razendsnel de juiste informatie kunt ophalen uit een rapportage wat je in je dagelijks werk veel tijd kan besparen. En het is ook gewoon echt leuk, beloofd!😉 

Voorkennis

Je hebt geen voorkennis nodig van Power BI om deze workshop te kunnen volgen. 

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Online. Wij zorgen voor een inlogaccount, je hebt zelf alleen een laptop nodig met een internetverbinding. 

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal (online) en incompany gegeven. Neem contact met ons op voor de prijzen van een incompany workshop. 

Cursuslocaties

De cursus wordt online verzorgd.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 295,- per persoon (exclusief 21% BTW)

De lessen vinden plaats van 9:00 tot 12:30 uur.

*Het inschrijfgeld is inclusief cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.