Power BI voor Financials

Wij weten zeker dat jij als financial enthousiast bent over Power BI! Als er namelijk één beroepsgroep goed is in het analyseren van cijfers en het maken van rapportages dan zijn jullie het wel! Tegelijkertijd weten we ook dat het best lastig is om in Power BI financiële rapportages te bouwen. Heb je wel eens geprobeerd om een cashflow prognose te maken in Power BI? Of een sluitende balans? Best ingewikkeld hè?

Daarom hebben we een specifieke training gemaakt waarin we in twee dagen door de meest gebruike financiële analyes en indicatoren gaan. Na afloop van deze training kun je in Power BI echt mooie en goede financiële analyses maken.

Je krijgt daarnaast van ons een demorapportage waar al deze analyses in zitten. Je kunt dus meteen aan de slag in je eigen werkomgeving! Bekijk een stuk van de demorapportage hier:
Wil je de rapportage fullscreen bekijken, gebruik dan deze link: Demo rapportage

Deze training wordt alleen incompany georganiseerd, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Let op: deze training is bedoeld voor mensen die al een stevige basis hebben in Power BI en specifiek op zoek zijn naar een verdiepingsslag in financiële rapportages. Kijk daarom even onder het kopje 'Voorkennis'. Contact opnemen

Onderwerpen

  • Balans
  • Winst- en verliesrekening in diverse formats
  • Debiteuren / crediteuren analyse
  • Cashflow prognose inclusief What-if parameters
  • Financiële indicatoren zoals EBIT, EBITDA, Solvabiliteit, Current ratio en Quick ratio berekenen
  • Financieel dashboard maken

Voor wie?

Je bent een financial met een goede basis in Power BI. Een datamodel bouwen en rapportages inrichten is geen probleem voor je. Wel ben je op zoek naar diepgang specifiek op het onderwerp financiële rapportages. Welkom, deze 2-daagse training moet je hebben!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Jarno Visser.

Wat levert het op?

Na afloop van deze training ga je met een schat aan praktische informatie naar huis. Je kunt alle meest voorkomende financiële rapportages en analyses in Power BI inrichten. 

Voorkennis

De training Power BI voor Financials vraagt een gedegen voorkennis van Power BI. We gaan ervanuit dat datamodelleren en basis rapportages geen probleem voor je zijn. Daarnaast komt er veel DAX om de hoek kijken. We bevelen je echt aan om de Level 4 Advanced DAX training te doen voorafgaand aan deze training. Anders is de kans vrij groot dat je moeilijk mee kunt komen.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Desktop en Microsoft Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt alleen incompany gegeven.

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.