Power BI Level 4 Advanced DAX

Misschien ben je net als wij; je hebt je vastgebeten in Power BI en kunt het niet loslaten. Leuk hè?! Je hebt in Power BI Level 2 Fundamentals geleerd hoe je een aantal basis DAX formules kunt gebruiken maar voor jou is dat natuurlijk nog maar het begin. Wist je al dat er een paar honderd DAX formules zijn? Wist je ook dat je er echter maar een handjevol nodig hebt om de meest voorkomende berekeningen te maken?

Het hele punt van DAX is namelijk niet om zoveel mogelijk functies te leren. Je moet DAX gaan begrijpen. Begrijpen? Ja, DAX is namelijk opgebouwd rondom een aantal basisprincipes. Pas als je deze basisprincipes kent kun je op de juiste manier je functies schrijven. En zul je meteen zien dat je relatief heel weinig functies nodig hebt.

Om je hierin wegwijs te maken hebben we voor deze training 2 dagen uitgetrokken. We beginnen met het ontvouwen van de basisprincipes van DAX. Aan de hand van deze principes gaan we oefenen met allerlei praktijkcasussen. Zodat je niet alleen de theorie kent, maar je ook weet hoe je het moet toepassen.

Ook bieden we je de gelegenheid om je eigen vraagstukken in te brengen zodat we zoveel mogelijk bij jouw praktijk aansluiten. Het gaat er uiteindelijk om dat jij die complexe data analyse kunt maken en presenteren.

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.075,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

  Inschrijven  

Onderwerpen

  • Opwarmrondje DAX: voordat we meteen helemaal onder de motorkap duiken doen we een opwarmrondje. We kijken kort naar de basis componenten van DAX en de elementaire inrichting van je relationele model.

  • Rijcontext: DAX is opgebouwd rondom een aantal basisprincipes. Het eerste principe gaat over het berekenen van ontbrekende data. Je kunt dit doen via berekende kolommen of via metingen. Alleen bij dat laatste zit er een addertje onder het gras…

  • Filtercontext: berekeningen die je hebt gemaakt in DAX kun je via slicers en interacties laten filteren in je rapportage. Vaak levert dat al direct het gewenste resultaat op. Maar wat als jouw berekening zich niet gedraagt zoals je zou willen? Dan moet je onder de motorkap duiken…

  • Context transitie: denk je net dat je het een beetje begint te begrijpen, gaat het opeens over context transitie. Een cruciaal stukje theorie om uitzonderingssituaties te kunnen managen.

  • Row Level Security: we leren je alles over het inrichten van rollen en rechten in Power BI. Via praktische voorbeelden leer je dit ook zelf te implementeren zodat je met één rapport verschillende doelgroepen kunt bedienen.

  • Casussen: om te stoeien met de bovenstaande materie gaan we allerlei casussen behandelen. Daarin gaat het van stuurtabellen tot what-if parameters en van Topn analyses tot geavanceerde Time Intelligence. Je maakt het je allemaal eigen.

  • DAX Goeroe: Na afloop van deze training ben je kapot 😊. Maar je weet nu wel precies hoe de DAX taal werkt. In plaats van trial en error kun je nu code begrijpen, ontleden, aanpassen en zelf schrijven! Zo verdien je de investering van de training heel snel terug.

Voor wie?

Het feit dat je bij deze 2-daagse training kijkt betekent dat je niet bang bent voor een beetje wiskunde. Je moet je goed thuis voelen in Power BI en je werkomgeving vraagt een uitgebreide en complexe bewerking van data.

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Jarno Visser.

Wat levert het op?

Als je deze training hebt gedaan zit je rugzak vol met praktisch toepasbare functies. Je bent in staat om op vrijwel alle voorkomende zaken de juiste formules te gebruiken en om de juiste inzichten te creëren.

Voorkennis

Het is verplicht om voor deze training Power BI Level 2 Fundamentals te hebben gevolgd. Of je moet kunnen aantonen op gevorderd niveau met Power BI te kunnen werken.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Desktop.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.075,- per persoon (exclusief 21% BTW)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.

*Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.