Power Apps en Automate voor Power BI

Power Apps staat samen met Power Automate en Power BI op het Power Platform. Power BI is inmiddels wel bekend maar Power Apps en Power Automate nog niet. Op het moment dat je meer kennis gaat opdoen over de andere functionaliteit op dit platform dan gaat er een wereld voor je open! Power BI is namelijk een fantastische tool om rapportages en analyses te maken. Maar combineer je Power BI met de andere tools op dit platform dan ontstaan er veel meer mogelijkheden. 

Met Power Apps kun je eenvoudig data invoeren of bewerken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door formulieren te maken die je vervolgens kunt verwerken in je Power BI rapportage. Gebruikers van je Power BI rapportage kunnen zo direct commentaar toevoegen aan je rapportage, forecasts invullen of wijzigingen aanbrengen in gegevens. Het bouwen van zo'n oplossing is eenvoudig vanwege de grote hoeveelheid templates en voorgedefinieerde bouwblokken. 

Power Automate biedt oplossingen voor het automatiseren van taken en processen. Dit automatiseren kun je inrichten door het maken van flows. Deze flows zorgen ervoor dat je terugkerende taken en handelingen niet meer zelf hoeft uit te voeren en dat je daarnaast ook acties en taken kunt creëren op basis van je data. Integreer je Power Automate in Power BI dan kun je dus op basis van je data allerlei processen laten opstarten. 

In deze training gaan we je in drie dagen leren hoe je Power Apps kunt gebruiken om data in te voeren of te bewerken en hoe je Power Automate inzet om terugkerende taken te automatiseren. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.395,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief het cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

 

Inschrijven  

Onderwerpen

We hebben een gevarieerd programma voor je samengesteld met veel praktische oefeningen waarmee jij direct in de praktijk je voordeel kunt doen. Ook bieden we je de gelegenheid om je eigen vraagstukken in te brengen zodat we zoveel mogelijk bij jouw praktijk aansluiten.

Power Apps
 • Wat is Power Apps en wat kun je ermee? Leer alles over de structuur/licenties en de samenhang.
 • De 3 verschillende soorten Power Apps (canvas, model en portal).
 • Power Apps templates.
 • Verbinding maken met diverse databronnen, van Excel tot Azure SQL.
 • Het maken van een Power App op basis van een databron.
 • Het maken van een Canvas App met Power Apps Studio.
 • Het toevoegen van schermen en controls.
 • Werken met galleries en formulieren.
 • De formuletaal Power FX.
 • Het stylen van een Power App.
 • Power Apps integreren in Power BI, Sharepoint en Teams.
Power Automate
 • Wat is Power Automate en wat kun je ermee? Leer alles over de structuur/licenties en de samenhang.
 • Verbindingen maken met databronnen / applicaties
 • Flows maken op basis van sjablonen
 • Zelf flows maken
 • Automatiseren van processen
 • Werken met condities en switches
 • Werken met connectoren

Voor wie?

Deze 3-daagse training is geschikt voor iedereen die zonder al te veel technische kennis gebruik wil leren maken van Power Apps en Power Automate. Je leert weer op een hele nieuwe manier kijken naar je informatievoorziening in je organisatie!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door Maaike van der Veen.
Als consultant en trainer is Maaike iemand die je drie dagen lang weet te boeien met haar enthousiasme en praktijkervaring.  

Wat levert het op?

Als je de training hebt afgerond mag je stiekem best een beetje trots zijn op jezelf. Je hebt een rugzak vol met praktische kennis over Power Apps en Power Automate. Je bent in staat om deze tooling effectief in te zetten om de informatievoorziening in je organisatie te verbeteren en te combineren met Power BI.

Voorkennis

Het is aan te bevelen om basiskennis te hebben van Power BI en databases. Denk bijvoorbeeld aan de trainingen Power BI Level 1 of Inleiding in databases.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van een Microsoft Office365 abonnement in combinatie met een Power Apps en Power Automate licentie. Tijdens de training kun je gebruik maken van een demolicentie, dus je hoeft die nog niet zelf aan te schaffen.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal en indien gewenst ook incompany gegeven.

Cursuslocaties

De cursus wordt verzorgd in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Amstelveen.
Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.395,- per persoon (exclusief 21% BTW). Als je gebruikt wilt maken van het STAP-budget dan is het goed om te weten dat het STAP-budget inclusief BTW is. De prijs van deze training inclusief BTW is € 1.687,95. Dat betekent dat na aftrek van de STAP-subsidie van € 1.000 er een eigen bijdrage resteert van € 687,95 (inclusief 21% BTW). 

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.
Na aanmelding ontvang je info over de locatie.

*Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven    

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.