Special: Power Automate voor Power BI

Power Automate staat samen met Power BI op het Power Platform. Power BI is inmiddels wel bekend maar Power Automate nog wat minder. Als je je verdiept in de andere functionaliteit op dit platform dan gaat er een wereld voor je open! 

Met Power Automate kun je taken en processen automatiseren. Integreer je Power Automate in Power BI dan kun je op basis van je data allerlei acties/ processen laten opstarten. Zo hoef je terugkerende taken en handelingen niet meer zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld: stuur een email als een waarde in een dashboard boven een grenswaarde komt (omzet, ziekte cijfers, marge, etc.). Maar ook: als je een vrije dag wilt opnemen, een onkostenvergoeding inlevert, je ziek meldt, uit dienst gaat, etc: processen die moeten gaan lopen kun je automatiseren. Dat bespaart je heel veel tijd!

In deze training gaan we je in 1 dag leren hoe je Power Automate kunt gebruiken om terugkerende taken te automatiseren. Deze training combineert ook goed met de Power Apps training. De training wordt alleen incompany verzorgd. Je kunt voor een aanvraag contact met ons opnemen via onderstaande button.  
Contact opnemen

Onderwerpen

We hebben een gevarieerd programma voor je samengesteld met veel praktische oefeningen waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Ook kun je je eigen vraagstukken in brengen zodat we zoveel mogelijk bij jouw praktijk aansluiten:
 • Wat is Power Automate en wat kun je ermee?
  • Leer alles over de structuur/licenties en de samenhang.

 • Verbindingen maken met databronnen / applicaties
  • Je kunt Power Automate laten reageren op gebeurtenissen in andere cloud applicaties. Heel veel van wat in de cloud staat kun je aan elkaar koppelen. We laten je zien hoe dat werkt. Bij dit onderdeel horen we vaak veel oooh’s en aaah’s 😊. Wat een mogelijkheden!

 • Flows maken op basis van templates:
  • Er is al veel voor je bedacht. Hierdoor worden mogelijkheden heel concreet en kun je snel iets nuttigs maken.

 • Zelf flows maken:
  • Je kunt ook van scratch af aan iets maken zoals je het wilt hebben. Hier ga je mee oefenen, zodat je daarna kunt bouwen wat je wilt.

 • Automatiseren van processen:
  • Je leert hoe je een toestemmingsflow automatiseert (voor bijv. vrije dagen). Er gaan dan processen lopen zonder dat je zelf handmatig iets hebt gedaan: dat is het echte werk besparen!

 • Andere onderwerpen die het werken met Power Automate zo leuk maken 😊

Voor wie?

Deze 1-daagse training is geschikt voor iedereen die zonder al te veel technische kennis gebruik wil leren maken van Power Automate. Je leert weer op een hele nieuwe manier kijken naar de informatievoorziening in je organisatie!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door Maaike van der Veen. Als consultant en trainer is Maaike iemand die je weet te boeien met haar enthousiasme en praktijkervaring.  

Wat levert het op?

Als je de training hebt afgerond mag je stiekem best een beetje trots zijn op jezelf. Je hebt een rugzak vol met praktische kennis over Power Automate. Je bent in staat om deze tooling effectief in te zetten om de informatievoorziening in je organisatie te verbeteren en te combineren met Power BI.

Voorkennis

Het is aan te bevelen om basiskennis te hebben van Power BI. Denk bijvoorbeeld aan de training Power BI Level 1. Maar ook zonder deze kennis kun je de training prima volgen.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van een Microsoft Office365 abonnement in combinatie met een Power Automate licentie. Tijdens de training kun je gebruik maken van een onze licenties, dus je hoeft die nog niet zelf aan te schaffen.

Cursusvormen

De cursus wordt incompany gegeven.


3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.