Power BI Level 2 Fundamentals

Je leest nu de informatie over de Level 2 training. Dat betekent dat je al werkt met Power BI of dat je Power BI Level 1 Fundamentals hebt gevolgd. We hoeven je dus niet meer enthousiast te maken voor Power BI, we weten zeker dat je dat al bent geworden!

In deze Level 2 training gaan we je kennis in één dag nog eens flink opvijzelen. Want er valt nog veel meer te leren over Power BI. Wat dacht je van importeren van data uit allerlei verschillende bronnen waaronder bijvoorbeeld websites? Ook gaan we je leren hoe je berekeningen en metingen kunt toevoegen aan je data met behulp van DAX en ga je werken met complexere visualisaties. Na afloop van deze training heb je alle tools in handen om alle meest voorkomende zaken in Power BI het hoofd te kunnen bieden.

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

  Inschrijven  

Onderwerpen

  • Data importeren: we zoomen verder in op veel gebruikte databronnen. Denk aan SQL, CSV en tekst. En vanuit verschillende locaties, zoals folders, Sharepoint en het web. Alles om zoveel mogelijk gegevens te kunnen combineren.

  • Refreshen van je datamodel: één van de mooiste dingen in Power BI is het inrichten van een volledig geautomatiseerde informatievoorziening. We laten je zien hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

  • Introductie in DAX: DAX staat voor Data Analysis Expressions. Het is de programmeertaal die wordt gebruikt in Power BI om analyses aan je datamodel te kunnen toevoegen. We bekijken de basisstructuur van deze taal, zodat je er daarna mee aan de slag kunt.

  • Datumfuncties in DAX: je leert hoe je met behulp van DAX een datumtabel kunt schrijven om Time Intelligence te kunnen toepassen in Power BI: data per maand, kwartaal, "dezelfde periode vorig jaar", etc.

  • Filteren in DAX: je kunt op veel verschillende manieren filteren in Power BI. We behandelen de verschillende methodes en bekijken hoe je filters kunt schrijven met de functie CALCULATE.

  • Filters elimineren in DAX: voor bepaalde analyses is het belangrijk dat je filters kunt uitschakelen. We leren je hoe je in DAX filters kunt elimineren zodat je veel voorkomende berekeningen kunt inrichten.

  • Geografische analyses: altijd tof! We laten je zien welke mogelijkheden er in Power BI zitten om deze ook in jouw rapportage in te bouwen.

  • Conditional formatting: wil je datapunten accentueren of extra laten opvallen? Conditional formatting biedt je daar veel verschillende mogelijkheden voor. We nemen je mee in de opties, zodat je nadruk kunt leggen waar je wilt.

  • Workspaces en apps: een gestructureerde distributie van rapportages en datasets is cruciaal binnen je organisatie. We laten je de valkuilen zien, maar vooral natuurlijk hoe het wel moet! 😊

Voor wie?

Je gebruikt Power BI regelmatig en je wilt net even een stap verder komen dan waar je nu bent. Het is niet voldoende om data alleen maar te presenteren, maar je moet de data ook bewerken en calculaties maken. Daarnaast voldoen de standaard visualisaties niet altijd om jouw gegevens te kunnen presenteren. Welkom, dit is de 1-daagse training die je moet hebben!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Jarno Visser.

Wat levert het op?

Kennis op gevorderd niveau van Power BI. Je bent in staat om data te bewerken, calculaties te maken om juist inzicht te krijgen en op gevorderd niveau je data te presenteren.

Voorkennis

Wij adviseren om de Power BI Level 1 Fundamentals te volgen voordat je aan deze training begint. Je hebt dan een goede basis en kunt optimaal meedraaien in deze training.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Desktop en Microsoft Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en online. Je kunt hier meer lezen over het volgen van een online training.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur (bij een online training van 09:00 tot 16:00).

*Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.