Power BI Level 2 Fundamentals

Je leest nu de informatie over de Level 2 training. Dat betekent dat je al werkt met Power BI of dat je Power BI Level 1 Fundamentals hebt gevolgd. We hoeven je dus niet meer enthousiast te maken voor Power BI, dat ben je al!

In deze Level 2 training gaan we je kennis in één dag nog eens flink opvijzelen. Want er valt nog veel meer te leren over Power BI. Zo gaan we in deze training gebruik maken van een SQL database. Je leert hoe je data uit een database kunt halen en hoe je eenvoudige query's kunt schrijven. Zo kun je veel meer databronnen gebruiken binnen je dashboard. Daarna gaan we aan de slag met de DAX-taal om allerlei vormen van berekeningen te maken. Deze berekeningen gebruiken we vervolgens om weer een geweldige rapportage te bouwen. Vervolgens kijken we ook nog naar geografische visualisaties. Als kers op de taart leer je samenwerken met collega's en dashboards te distribueren via workspaces en apps.

Net als bij de Level 1 training werken we met data die gaat over ziekmeldingen. Daarmee is de dataset voor iedereen begrijpelijk ongeacht je functie of achtergrond. Als je de kennis van onze Level 1 training combineert met de kennis van de Level 2 training, ben je in staat om de meest voorkomende rapportages te bouwen. Een vliegende start dus!

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief gebruik van een cursuslaptop (indien gewenst), cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

  Inschrijven  

Onderwerpen

  • Data importeren: waar we in de Level 1 training hebben gewerkt met Excel files en folders, gaan we hier duidelijk een stap verder. We gaan werken met een echte SQL database. Je leert hoe je een database kunt aanroepen en hoe je eenvoudige query's kunt maken om de juiste data op te halen. Echt een geweldige ervaring!

  • Refreshen van je datamodel: één van de mooiste dingen in Power BI is het inrichten van een volledig geautomatiseerde informatievoorziening. We laten je zien hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

  • Introductie in DAX: DAX staat voor Data Analysis Expressions. Het is de programmeertaal die wordt gebruikt in Power BI om analyses aan je datamodel te kunnen toevoegen. Je leert het verschil tussen metingen, berekende kolommen en berekende tabellen. Ook leren we je alles over de syntax. Daarmee kun je heel veel voor elkaar krijgen in Power BI. 

  • Datumfuncties in DAX: je leert hoe je met behulp van DAX een datumtabel kunt schrijven om Time Intelligence te kunnen toepassen in Power BI. We schrijven de datumtabel in één stuk code zodat je hem later eenvoudig kunt hergebruiken in je eigen rapportages!

  • Berekende kolommen: we leren je hoe je met berekende kolommen data kunt verrijken. Zo gebruiken we bijvoorbeeld de functies IF en SWITCH om data te groeperen. We gaan ook spelen met tekstfuncties om bijvoorbeeld gegevens samen te voegen. Allemaal super praktisch en direct toepasbaar in je eigen omgeving.

  • Metingen: we leren je hoe je je data kunt analyseren. Daarvoor heb je basisfuncties nodig zoals bijvoorbeeld COUNT of SUM. Daarnaast wil je soms je berekeningen kunnen filteren. Daarvoor leren we je werken met de functie CALCULATE. En als kers op de taart leren we je ook nog eens hoe je je metingen netjes kunt organiseren en structureren. 

  • Geografische analyses: altijd een geweldig onderdeel! We laten je zien welke mogelijkheden er in Power BI zitten en je gaat zelf verschillende geografische analyses opbouwen. Daar kun je mee thuis komen!

  • Workspaces en apps: een gestructureerde distributie van rapportages en datasets is cruciaal binnen je organisatie. We leggen je precies uit wat nu het verschil is tussen een workspace en een app. Uiteraard vertellen we je ook precies wanneer je nu precies wat gebruikt.  

  • En dan? Aan het eind van deze training heb je echt mooie dingen gemaakt! Je hebt data uit een database gehaald en hebt een heel scala aan mooie analyses op deze data uitgevoerd met behulp van DAX. Je kunt met deze kennis direct aan de slag in je eigen omgeving.

Voor wie?

Je gebruikt Power BI regelmatig en je wilt net even een stap verder komen dan waar je nu bent. Je wilt met name de eerste stappen gaan maken in de DAX taal en je vind het daarnaast ook tof om te leren werken met databases binnen Power BI. Daarnaast wil je Power BI professioneel uitrollen in je organisatie door workspaces en apps op een goede manier in te zetten. Welkom, dit is de 1-daagse training die je moet hebben!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Jarno Visser.

Wat levert het op?

Kennis op gevorderd niveau van Power BI. Je bent in staat om data te bewerken, calculaties te maken om de juiste inzichten te krijgen en op gevorderd niveau je data te presenteren.

Voorkennis

Wij adviseren om de Power BI Level 1 Fundamentals te volgen voordat je aan deze training begint. Je hebt dan een goede basis en kunt optimaal meedraaien in deze training.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Desktop en Microsoft Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en online. Je kunt hier meer lezen over het volgen van een online training.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur (bij een online training van 09:00 tot 16:00).

*Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van een cursuslaptop (indien gewenst) en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.