Power BI Level 1 Fundamentals

Ben jij veel tijd kwijt met het maken van rapportages en analyses? Wil je graag je data benutten maar weet je niet hoe? Wil je schitterende dashboards maken en deze eenvoudig kunnen delen met je collega’s of externe partijen? Oftewel; ben je toe aan een hele nieuwe manier van data analyseren en presenteren?

Welkom! Power BI gaat je helpen om alles wat je nu doet veel eenvoudiger en sneller te doen en biedt je een wereld aan nieuwe mogelijkheden. In deze Level 1 training gaan we je in één dag laten zien hoe het programma werkt en leren we je op basis van Excel data hoe je efficiënt en effectief een dashboard kunt maken.

In deze training gebruiken we data over ziekmeldingen zodat de dataset voor iedereen begrijpelijk is. Aan het eind van de dag heb je zelfstandig een complete rapportage gebouwd waarmee je alles rondom ziekteverzuim kunt analyseren. Je zult verstelt staan! :)

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief gebruik van een cursuslaptop (indien gewenst), cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

  Inschrijven  

Onderwerpen

  • Algemene uitleg Power BI: hoe zit de oplossing in grote lijnen in elkaar? We kijken naar de onderlinge samenhang, licentiestructuur en vertellen je meer over wat er komt kijken bij een effectieve implementatie.

  • Data importeren: in deze training leren we je allereerst data importeren uit Excel files. Maar dat is het niet het enige. We leren je ook hoe je periodieke dumps in een folder kunt plaatsen en die razendsnel in Power BI kunt laden. 

  • Data opmaken en structureren: je leert hoe je data netjes voorbereid en opschoont. We doen dat met het onderdeel Power Query. De kracht van dit onderdeel is dat alle bewerkingen die jij uitvoert worden opgeslagen. Als je je datamodel refresht worden alle bewerkingen automatisch weer uitgevoerd. Daarmee bouw je dus eigenlijk een wasstraat waar je je data doorheen trekt! 

  • Relaties leggen en beheren: hier leer je je tabellen integreren in een datamodel. Het koppelen van tabellen gaat in Power BI niet met formules maar met relaties. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden en je kunt allerlei uitzonderingen tegenkomen. Die zullen we je hier laten zien. 

  • Rapportages maken met veel gebruikte visuals: de kers op de taart natuurlijk, eindelijk die mooie plaatjes maken! We leren je snel en effectief visualisaties opbouwen met behulp van On-object interaction. Daarnaast kijken we naar de implementatie van een stuk huisstijl.

  • Opmaken en analyseren van visuals: een visualisatie is niet het doel op zich. Het gaat om het verhaal wat je wilt vertellen. We laten je zien hoe je de ruis uit je visualisaties weghaalt zodat je boodschap krachtig overkomt. 

  • Distribueren van rapportages: via Power BI Online gaan we je laten zien hoe je je rapportages kunt gaan uitrollen in je organisatie. Daarnaast verkennen we de overige mogelijkheden zoals het abonneren op rapportages, export functies etc.

  • En dan? Aan het eind van deze training heb je alle tools in huis om zelfstandig je eerste modellen te gaan maken. Prachtig moment natuurlijk en we weten nu al dat je niet kunt wachten om te starten!.

Voor wie?

Deze cursus van 1 dag is geschikt voor iedereen die incidenteel of structureel een rapportage moet maken. Maar ook als je veel data ter beschikking hebt en een manier zoekt om hierop analyses te kunnen maken. Misschien wil je je processen wel monitoren door middel van dashboards of wil je je afdeling kunnen aansturen door middel van een dashboard met KPI’s. Je ziet, eigenlijk heeft iedereen hier baat bij!

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Jarno Visser.

Wat levert het op?

Wij vinden dat je na één dag in staat moet zijn om met het programma te werken. Daarom zit onze training boordevol oefeningen en kun je na deze training op basis van data uit Excel alle basishandelingen in Power BI uitvoeren en dashboards maken.

Voorkennis

Het is fijn als je al ervaring hebt met het maken van rapportages in Excel of andere BI tooling. Denk bij Excel dan bijvoorbeeld aan het gebruiken van draaitabellen en formules als vertikaal zoeken. Met deze voorkennis kun je je Power BI over het algemeen makkelijker eigen maken. Zonder deze voorkennis is het uiteraard ook mogelijk alleen zul je er tijdens de training misschien net wat harder aan moeten trekken. Mocht je er behoefte aan hebben om eerst een goede basis te leggen in Excel, kijk dan eens bij onze Excel cursussen.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Desktop en Microsoft Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en online. Je kunt hier meer lezen over het volgen van een online training.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur (bij een online training van 09:00 tot 16:00)

*Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops indien gewenst en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Power BI Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.